Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kosa vam je pozelenela posle kupanja u bazenu: Ne brinite, imamo pet saveta kako da je vratite u normalu

kosa

Verovatno se i vama desilo da ste pobegli na bazen od gradske vreve da se ohladite i osvežite, a onda ste završili sa sasvim neočekivanim problemom – vaša plava kosa je, po izlasku iz vode, poprimila zelenu boju.

Ne očavajte, jer postoji nekoliko stvari koje možete da uradite kako biste vratili svoju kosu u normalno stanje, a mnoga od ovih rešenja su namirnice koje se nalaze u vašoj kuhinji.

Sok od paradajza

Premažite kosu sokom od paradajza i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Operite normalno kada završite.

Kečap

Premažite kosu kečapom. Umotajte kosu u foliju ili stavite kapu za plivanje i ostavite da odstoji oko 30 minuta pre šamponiranja i regeneracije.

Aspirin

Zdrobite 6-8 tableta aspirina u posudi, dodajte toplu vodu i ostavite da se rastvori. Stavite mešavinu aspirina i vode u kosu i ostavite da deluje oko 15-20 minuta.  Isperite ga čistom vodom, a zatim operite šamponom i operite na uobičajen način.

Soda bikarbona

Napravite pastu od dve do četiri kašike sode bikarbone i vode, umasirajte je u zelenu kosu i isperite čistom vodom, pa vlasi operite na uobičajen način. Koliko puta to treba da se uradi zavisiće od intenziteta zelene boje.

Limunov sok

Nasitite kosu limunovim sokom i ostavite da odstoji 5-10 minuta pre nego što operete kosu šamponom.

Šta je uzrok zelene boje kose?

Možda mislite da je za ovu pojavu kriv hlor, ali istina je da je glavni krivac bakar. Čak i voda iz slavine sa visokim sadržajem bakra može vašoj kosi dati zelenu nijansu.

Međutim, veća je verovatnoća da će se zelena boja pojaviti nakon plivanja u bazenu jer voda u bazenu sadrži hlor.

Hlor i bakar se spajaju kako bi formirali film koji se lepi za proteine u svakom pramenu kose, uzrokujući da kosa postane zelena.

Tagovi:
Pročitajte još: