Do kraja godine završetak svih projekata u Apatinu, od sledeće još više ulaganja

Po konkursu raspisanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za energetiku za dodelu bespovratnih sredstava za unapređenje bezbednoati saobraćaja i korišcenja obnovljivih izvora energije (solarne) u tu svrhu Opština Apatin je konkurisala i dobila bespovratna sredstva u vrednosti od 3 miliona dinara što pokriva troškovi 3 autobuska stajališta koja će biti postavljena u Prigrevici, Sonti i Svilojevu.

Naime autobuska stajališta su sa solarnim panelima koji napajaju kompletnu opremu na stajalištu, a to je osvetljenje uređaj za sos pozive, video nadzor, punjace za mobilne telefone, osvetljenje reklamnog panoa kao i uređaj za merenje brzine vozila koji nije u osnovnom paketu ali postoji hardverska i softverska podrška na stajalištu za njegovo postavljanje.

Tim povodom danas je u “Velikoj sali” u opštini Apatin za medije govorio Jevto Milojević, pomoćnik predsednik opštine Apatin za investicije. Milojević je iskoristio priliku da građane opštine Apatin informiše o projektima koji su završeni u prethodnom periodu i o onima koji će biti urađeni do kraja ove kalendarske godine.

-Ove godine smo završili sliv “Dunavac 2”, završili smo Prigrevačku, Karađorđevu i ulicu Dimitrija Tucovića kada je u pitanju zamena azbestno-cementnih cevi. Ono što trenutno radimo, za šta su već prošle javne nabavke je teretana u Prigrevici koja će ove nedelje biti završena, prilazni put jaslicama će biti asfaltiran u subotu ali jaslice će biti u pravom svetlu kad se završi i pejzažna arhiktektura, odnosno uređenje okoline oko samih jaslica – rekao je Jevto Milojević.

Za zamenu krova na školi u Prigrevici je završen tender i prema rečima pomoćnika predsednika opštine Apatin za investicije radovi će krenuti u narednih nekoliko dana. Očekuje se i završetak ulice Petefi šandora u Apatinu gde radovi trenutno stoje zbog ne završenog kabliranja koje je u nadležnosti Elektrovojvodine.

-Ono što je bitno za sela je i to da ćemo raditi dva atarska puta, jedan u Prigrevici i jedan u Sonti. Radićemo na rekonstrukciji vrtića u Prigrevici i priču koja se već dugo ponavlja a to je vodovod od Prigrevice do Svilojeva za čega su dobijena sredstva od Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu u visini od oko 17 miliona dinara, a ostatak će finansirati opština Apatin – kazao je Milojević.

Miliojević je za kraj dodao da će se u Apatinu raditi trotoari u površini od 1000 m2, kao i ulica Majora Tepića.

Izvor: www.radiodunav.com i soapatin.org