Krajem decembra kreće bokserski šampionat

Odlukom Bokserskog saveza Srbije, nova takmičarska sezona u Super bokserskoj ligi Srbije, kreće krajem godine, tačnije planirano je da startuje 25. decembra. Za titulu prvaka konkurisaće osam klubova, a dosadašnjim učesnicima pridružiće se nekadašnji velikani jugoslovenskog boksa, večiti rivali, beogradski Partizan i Crvena zvezda.

U društvu najboljih srpskih klubova i ove godine će se naći BK Sombor, a na osnovu izjave predsednika BSS, Nenada Borovčanina, Somborci se, sa niškom ekipom Naisus, ubrajaju u red favorita za osvajanje titule prvaka. Pored već pomenutih klubova, u Super ligi će biti kragujevački Radnički, Vojvodina (Novi Sad), Roknica Loznica, kao i aktuelni šampion beogradski Radnički sa Crvenog krsta. Superligaško takmičenje će biti podeljeno u dve grupe, po četiri ekipe, koje još nisu formirane, a plasman u polufinale, odnosno “plej of”, obezbediće po dve najbolje ekipe iz obe grupe. 

Za ljubitelje plemenite veštine, informacija koja će ih verovatno obradovati, Bokserski savez Srbije najavljuje da će moći da uživaju u direktnim televizijskim prenosima mečeva Super lige, na kanalu Arena fajt.