Krajinović ubedljivom pobedom startovao na Rolan Garosu!

Posle jučerašnjih pobeda Kecmanovića i Đerea , još jedan srpski teniser uspešno je startovao na Rolan Garosu. Plasman u 2. kolo turnira overio je i Filip Krajinović. Krajinoviću je bilo potrebno dva sata i 14 minuta da slomi otpor nemačkog tenisera Maksimilijana Marterera i slavi ubedljivim rezultatom 3:0 (6:4, 6:1, 7:6) u setovima.

Odlično je Filip započeo meč. Poveo je veoma brzo Krajinović sa 2:0 u prvom setu. Odmah na startu meča napravio je brejk i odmah potom je potvrdio brejk na svom servisu. Do kraja prvog seta oba tenisera su sigurnom igrom osvajali gemove na svoje servise. U desetom gemu prvog seta Filip je veoma brzo došao do 40:15 i dve set lopte. Marterer je na trenutak zapretio. Smanjio je rezultat na 40:30, ali Krajinović je već u sledećem poenu došao do osvajanja prvog seta rezultatom 6:4.

U drugom setu videli smo reprizu sa početka prethodnog seta. Krajinović opet set započinje brejkom, potvrđuje brejk i dolazi do vođstva od 2:0. Nemački teniser u petom gemu drugog seta ponovo gubi svoj servis gem, a Filip sigurnom igrom dolazi do ogromnih 5:1. U sedmom gemu Marterer je servirao za ostanak u setu, ali odlična igra Krajinovića dovela je do novog brejka, trećeg u ovom setu, a samim tim i osvajanja drugog seta rezultatom 6:1. 

Tačno sat vremena je trajao treći set. Krajinović i Marterer su sigurno držali svoje servis gemove. Videli smo dve brejk prilike sa obe strane, ali obojica tenisera su uspela da sačuvaju gemove na svoj servis. Posle 12 odigranih gemova rezultat na semaforu bio je 6:6 i otišlo se u taj-brejk, gde se Filip bolje snašao i na kraju slavio u taj-brejku rezultatom 7:3. Osvajanjem trećeg seta Krajinović je došao do velike pobede i plasmana u drugo kolo Rolan Garosa. 

Filipov protivnik u drugom kolu turnira biće Amerikanac Džon Izner. Meč između Krajinovića i Iznera na programu je u sredu, 2. juna, od 11.00 časova. 

 

Milan Grahovac