Kramerova (ponovo) pred rekonstrukcijom, bez troškova za Opštinu

Svi su izgledi da će Kramerova ulica biti ponovo, i to po treći put rekonstruisana. Da li zbog kiše i neadekvatno postavljene podloge, behaton ploče, na kolovozu u Kramerovoj ulici kod Pošte, su se podigle. Put je zatvoren za saobraćaj, a  Opština je odmah alarmirala izvođača radova koji je juče izašao na teren zajedno sa predsednikom opštine Pericom Videkanjićem. Predsednik opštine je  izjavio da očekuje u dogledno vreme zatvaranje čitave ulice i naglasio da je  činjenica da radovi nisu dobro urađeni.

-Mi smo već juče, posle nedelje, bili primorani da izađemo i utičemo da se jedan deo popravi, kako bi posledice po saobraćaj u Kramerovoj ulici bile minimalne. Pozvali smo izvođače radova, i paraćinsku i subotičku firmu i obišli smo sa njima Kramerovu ulicu. Mislim da ni njima samima nije jasno zašto se ovo dogodilo, ali oni će, danas ili sutra, poslati stručne ekipe da ispitaju zbijenost tla – kaže Videkanjić i dodaje da izvođači radovova   trenutno smatraju  da je uzrok problema završetak Telečke visoravni, gde se nalaze šupljine zbog kojih tlo „diše“, te da zbog toga dolazi do pomeranja kocki. Videkanjić je izjavio da je i pre uređenja centra grada bilo isto tlo i istakao da izvođači imaju rok od tri dana da daju predlog kako ćemo ovu godinu završiti, kao i da građani ne moraju da brinu kada je o finansijskoj strani reč, pošto je opština uzela garanciju, a kada je o troškovima reč, jedini troškovi biće vreme i živci.

– U ovom momentu, pošto ulazimo u decembar, biće neophodno neko prelazno i održivo rešenje za zimski period, a na proleće će verovatno biti urađen čitav posao, bilo da je u pitanju asfaltiranje ili nešto drugo – izjavio je Videkanjić.

Izvor: kula.rs