Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kuća vam je u haosu, a najavili su se gosti: Dovedite je u red za svega 30 minuta sledeći ove savete za čišćenje

Gosti

Koliko god da ste opušteni, uvek mislite da kuću treba malo srediti kada dolaze gosti. A najgori scenario je kada vam se neplanirano najave goste, a vaš dom je potpunom haosu.

Tada nema dovoljno vremena za temeljno čišćenje. Međutim, postoji način da za samo pola sata napravite vidljivu razliku i dočekate goste makar u prijatnom okruženju.

Počnite od kupatila

Tamo će i gosti odmah navratiti da operu ruke, zato neka vam kupatilo bude prva stanica. Obavezno promenite peškire za ruke, proverite da li ima toalet papira i sapuna. Prljavština i dlake koje se tamo nakupljaju mogu brzo postati noćna mora. Najpre naprskajte sredstvo za čišćenje na najprljavija mesta (kada, lavabo, WC šolja, pod) i ostavite da deluje desetak minuta. Potom obrišite sve i operite podove.

Dnevna soba u kojoj će gosti sedeti

Kada očekujete goste, važno je dati prioritet čistoći zajedničkih prostorija. Odaberite gde će vaši gosti provoditi najviše vremena i usredsredite se na čišćenje tih delova. Organizacija je ključna – sredite jastuke na kauču i složite ćebad ili prekrivače. Složite sve što je razbacano. Brzinski prebrišite prašinu sa vidljivih mesta. Prilagodite osvetljenje – sveće za večernje goste ili prirodna svetlost za dnevne.

Mali ručni usisivač, spas u zadnji čas

Za brzo čišćenje, mali ručni usisivač postaje vaš najbolji prijatelj. Prođite kroz ceo dom i usisajte sve vidljive ostatke, posebno na tamnijim površinama.

Ne zaboravite kuhinju

Na kraju, ne zaboravite na kuhinju. Izbacite smeće, promenite krpe, organizujte prostor i pregledajte frižider. Očistite radne površine i aparate, koristeći sredstvo od sirćeta i vode.

Sada ste spremni za doček gostiju, a vaša kuća će izgledati čisto i uredno, bez obzira na kratko vreme koje ste imali na raspolaganju.

Tagovi:
Pročitajte još: