fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Kula: Održana radionica povodom Dan sećanja na žene žrtve nasilja u porodici

Ruski Krstur

Juče, 18. maja, na Dan sećanja na žene žrtve nasilja u porodici, održana je radionica u Domu učenika „Petro Kuzmjak“ u Ruskom Krsturu, u sklopu projektnih aktivnosti koji je podržao Zavod za ravnopravnost polova.

Radionica „Rod i mediji“ realizovana je po primeru dobre prakse Udruženja žena „Bajka“ iz Ruskog Krstura. Predstavnice UŽ, Natalija Emejdi, Slavica Katona i Zorica Ačanski-Omerović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost, zajedno sa učenicima  prelistavajući štampane medije su uradile rodnu analizu medijskog izveštavanja.

Krajnji cilj radi unapređivanja rodne ravnopravnosti je da žene imaju ista prava i mogućnosti kao i muškarci, da se mišljenja ne donose na osnovu roda i pola već na osnovu njihovih sposobnosti. Institucije, Opštinska uprava Kula kroz rad Saveta za ravnopravnost polova i ostvarivanje jednakih mogućnosti kroz sprovođenje aktivnosti iz LAP a spojiće kroz projektne  aktivnosti rad Saveta, nevladinog sektora (UŽ  Bajka) i  obrazovne institucije na polju doprinosa ostvarenju opšteg cilja 1: Promenjeni rodni obrasci i unapređena kultura rodne ravnopravnosti i opšteg cilja 2: Povećana ravnopravnost žena i muškaraca primenom politika i mera jednakih mogućnosti. Ciljevi su iz Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost za opštinu Kula za period 2022-2024.

Organizatori se zahvaljuju Ljubici Njaradi, pedagoškinji Doma učenika na saradnji i organizaciji.

Tagovi:
Pročitajte još: