Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Kula: U toku akcija prikupljanja stare hartije i udžbenika za pomoć Stefanu

Kula: U toku akcija prikupljanja stare hartije i udžbenika za pomoć Stefanu

Osnovna škole „Petefi brigada“ u Kuli pokrenula je akciju sakupljanja stare hartije, kartona i nepotrebnih udžbenika, kako bi novac usmerili u humanitarne svrhe, ovoga puta za pomoć učeniku njihove škole, Stefanu Šafariku, kojem je otkriven tumor na mozgu.

Kontejner će biti postavljen ispred ložione, pa iz Škole apeluju na sve građane da se aktiviraju i pomognu.

Osim prikupljanja stare hartije, na dva mesta u školi postavljene su kutije za prikupljanje novčane pomoći za Stefana, a svaki prilog je dobrodošao i biće značajan Stefanu i njegovoj porodici.

Po rečima direktora škole, Čabe Požara, pošli su od ideje da mnogi udžbenici neće biti potrebni đacima u narednoj školskoj godini, a kako ne bi stajali na polici i sakupljali prašinu korisnije je da ih donesu u školu i da tako učestvuju u reciklaži koja će doneti sredstva koja će potom biti usmerena u humanitarne svrhe.

„Za nekoliko dana je kraj školske godine i u ovo vreme učenici i roditelji već jako dobro znaju koje knjige će im biti potrebne sledeće školske godine i koje im neće biti potrebne, što mogu staviti sa strane. Polazeći od ideje da im određeni broj knjiga neće biti potreban, kako one ne bi stajale na polici i sakupljale prašinu oni mogu da ih donesu u školu i da nam ostave u kontejneru kraj kotlarnice. I u školi je ostao veliki broj starih knjiga i svezaka i to ćemo sve prikupiti kako bi količina bila što veća. Tražimo saradnju sa nekom kompanijom kako bi ta hartija bila reciklirana. Već godinama u zadnjem delu dvorišta prikupljamo staklenu i limenu ambalažu, papire i plastiku i kada se kontejneri napune to ide na reciklažu, škola dobija određena sredstva, što u ovom slučaju možemo da doniramo“, poručio je Požar.

Tagovi:
Pročitajte još: