Kuljani krenuli sa radom i stvaranjem tima za opstanak u Srpskoj ligi

Novi strateg kulskog Hajduka, Slobodan Bačić, obavio je prvu prozivku i krenuo sa pripremama za nastavak takmičarske sezone u Srpskoj ligi Vojvodina. U odnosu na jesenji deo sezone, kada je njegov predhodnik Petar Kurćubić imao solidan igrački fond, Bačić na raspolaganju ima mali broj igrača, jer su mnogi napustili klub, upravo u trenucima kada se ekipa počela nalaziti u nezavidnoj situacji. Mladi stručnjak smatra da će imati dovoljno kvalitetan sastav i da će uspeti da povrati ekipu na pobedonosni kolosek.

-Radimo sa onim igračima koji su nam preostali, a tokom sledeće nedelje znaće se ko će doći da nam pojača redove. Hajduk je klub sa bogatom istorijom i ne smemo dozvoliti da se olako izgubi status srpskoligaša, već se moramo svi maksimalno založiti da trenutno slab plasman na tabeli što pre popravimo. Neće biti lako, ali ako svako od nas pruži sve od sebe, rezultat će doći, kaže uspešni strateg Hajduka, Slobodan Bačić.

Kuljani su jesenji deo sezone okončali na pretposlednjem mestu na tabeli, sa skromnih 13 bodova, i predstoji im velika borba za beg iz opasne zone. Za njih će svaka utakmica biti svojevrstan derbi, pa će shodno tome biti angažovana pojačanja. Već sada ima nekoliko igrača koji su na probi, ali o imenima i onima koji će braniti klupske boje znaće se tokom sledeće nedelje.

-Ne smemo, a i nećemo prebrzo donositi nikakve odluke. Svaki pojedinac će dobiti priliku da se nametne radom i igrom i nadam se da će je iskoristiti. Svima nam je isti cilj i očekujem od igrača da shodno ambicijama kluba prilagode svoje kvalitete, poručio je Bačić.