Kulski Hajduk pred velikim izazovima

Za fudbalere Hajduka iz Kule, preostalo je oko tri nedelje kolektivnog rada, nakon čega slede utakmice od kojih će zavisiti opstanak u Srpskoj ligi Vojvodina. Svesni da su puno toga izgubili tokom prvog dela takmičenja, Kuljani svaki slobodan termin koriste da se što bolje uigraju i pokušaju da izbegnu ono najgore, ispadanje iz društva srpskoligaša.

Na osnovu renomea kluba i procena pre starta takmičarske sezone, Kuljani su se ubrajali u red favorita za najviši plasman na tabeli, ali ovakav učinak je daleko od realnih mogućnosti takmičarskog pogona. Očigledno da su se izdešavale mnogo stvari koje su uticale na izdanje ekipe i usledila je serija poraza. Potez uprave kluba da na mesto šefa stručnog štaba imenuje Apatinca Slobodana Bačića je verovatno poslednja nada da se učini neki pomak sa “mrtve” tačke.

Za Hajduk je prelazni rok najverovatnije završen, a klubu su pristupili: Marković i Varga (Bačka Palanka), Masalušić (Bačka Subotica), Arežina (Tisa Adorjan), Lalić (došao iz Rumunija), Popović (Rabotnički Makedonija), Lončar (Radnički 1912 Sombor), Glavičanin (1.Maj Ruma), Ćorović (Novi Sad), Drinčić i Kostić (Crvenka). Sve te novajlije treba ukomponovati u jednu celinu i pokušati im nametnuti klupske obaveze, koje u ovom času moraju biti prioritet.

-Za sada nemam zamerki na zalaganje, pristupu i odnosu prema klupskim obavezama. Svi smo na istom zadatku i moramo dati sve od sebe ukoliko želimo da ispunimo zacrtane planove. Hajduk je veliki klub i od onih koji su angažovani u njegovim redovima uvek se očekuju uspesi. Nadam se da ćemo spremni dočekati start prvenstva, jer imamo izuzetno težak raspored kola, pogotovo u prva četiri kola, pa moramo biti agilni, jer bi mnogo toga moglo da se dogodi što bi kasnije moglo da utiče na dalji tok sezone. Za nas je svaka utakmica derbi, ili bolje rečeno biti ili ne biti, pa se tako i pripremamo, kaže strateg Hajduka Slobodan Bačić.

Do prvog sudijskog zvižduka koji će najaviti prolećna nadmetanja, Hajduk će odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a generalna proba je susret sa Bečejom.

Jovan Banjac