Kurkuma za tamne i naduvene podočnjake: Prirodno rešenje!

Kurkuma ima posebno mesto u indijskoj kuhinji zbog svoje zlatne boje i divnog ukusa, a pritom je veoma lekovita. Ona se koristi zbog svojih lekovitih svojstava u medicini za lečenje mnogih zdravstvenih problema, od bolova do raka ali i u svrhu lepote.

Ono što čini kurkumu tako posebnom su njena anti-aging, anti-upalna i antioksidativna svojstva. Aktivni spoj u kurkumi se zove kurkumin i on je temeljno proučavan tokom proteklih godina. On je vrlo koristan zbog svojih antiseptičkih, protuupalnih i antioksidativnih svojstava.

Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranjive stvari kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolji deo u čitavoj priči je da je kurkuma netoksična i ne izaziva nikakve nuspojave. Stoga, ona je potpuno sigurna za upotrebu.

Kurkuma

Foto: Profimedia

Sve što bi trebalo da učinite jeste da kašičicu praha kurkume pomešate sa pastom napravljneom od soka limuna, soka paradajiza i brašna.  Nanesite smesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smesa je jedna od najboljih prirodnih lekova za lečenje podočnjaka.

Druga mogućnost je da koristite smesu izrađenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smesa odstoji oko očiju 10 minuta, a rezultat će biti svetla koža.

Preuzeto: srbijadanas.com