Latinka Vasiljković na čelu Privremenog organa opštine Odžaci

Nakon što je Vlada Srbije imenovala Dušana Marijana za načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga, a Latinku Vasiljković za predsednicu Privremenog organa opštine Odžaci, dvoje funkcionera koji prelaze na nove dužnosti obratili su se danas predstavnicima lokalnih medija u Odžacima, povodom odluke Vlade koja stupa na snagu 21. marta.

Primopredaja dužnosti biće obavljena u Zapadnobačkom upravnom okrugu sa sedištem u Somboru, gde će dosadašnja načelnica Latinka Vasiljković predati dužnost novom načelniku Dušanu Marijanu.

– Verujem da ćemo kao i do sada sarađivati na dobrobit i korist građana i Zapadnobačkog upravnog okruga i opštine Odžaci. Za mene je to jedna vrlo dobra odluka, u opštinu Odžaci dolaze mladi ljudi, perspektivni, koji će moći još brže i bolje da rade, uz moju pomoć ako im bude trebala, a ja sam uvek tu da pomognem – izjavio je Dušan Marijan.

Vasiljkovićeva će na mestu predsednika Privremenog organa opštine Odžaci zameniti Dušana Marijana i obavljaće tu funkciju do konstituisanja nove lokalne vlasti nakon izbora koji su zakazani za 23. april.

– Moram da kažem da mi je čast, ali da u isto vreme osećam i veliku odgovornost što od sutra preuzimam funkciju u Privremenom organu i da ću se svojim radom kao i do sada truditi da donesem samo ono što je dobro za našu opštinu i sve naše sugrađane. Koristim ovu priliku da se zahvalim i budućem načelniku Zapadnobačkog upravnog okruga Dušanu Marijanu na svoj pomoći koju mi je pružio kako bih se što bolje upoznala sa svim tokovima i dešavanjima u lokalnoj samoupravi – kazala je Latinka Vasiljković.

Vlada Srbije je 10. marta razrešila dosadašnju načelnicu Zapadnobačkog upravnog okruga Latinku Vasiljković i imenovala Dušana Marijana za novog načelnika okruga.

Na istoj sednici Vlada je donela odluku o razrešenju Dušana Marijana sa funkcije predsednika Privremenog organa i imenovanju Latinke Vasiljković na tu dužnost.