Search
Close this search box.

Lazanja supa

Lazanja supa

Sastojci:

  • 250 g mlevenog mesa (govedina, svinjetina ili piletina)
  • 1 velika glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 velika šargarepa, rendana
  • 1 velika konzerva (400 g) paradajz pelata
  • 1 l pilećeg ili povrtnog bujona
  • 250 g lazanja listova (možete koristiti sveže ili sušene)
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka
  • So i biber po ukusu
  • 200 g rendanog sira (mocarela ili parmezan)
  • Maslinovo ulje

Priprema:

U velikoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj temperaturi. Dodajte crni luk i pržite dok ne omekša, oko pet minuta. Zatim dodajte beli luk i pržite još minut.

U šerpu dodajte mleveno meso i pržite dok ne porumeni, povremeno mešajući. Kada je meso pečeno, dodajte rendanu šargarepu i paradajz pelat. Izgnječite paradajz viljuškom ili kašikom. Promešajte sve zajedno. Sipajte bujon i dodajte origano, bosiljak, so i biber. Pustite da supa provri, a zatim smanjite temperaturu i kuvajte 10-15 minuta. Ako koristite sušene listove lazanje, pre nego što ih dodate u supu, potopite ih u vruću vodu na nekoliko minuta da omekšaju. Zatim ih isecite na komade i ubacite u šerpu sa ostalim sastojcima. Ako koristite sveže, samo ih dodajte direktno u supu.

Kuvajte još 10-15 minuta, dok lazanje ne omekšaju. Na kraju, dodajte rendani sir u supu i mešajte dok se ne otopi. Poslužite toplo, po želji pospite dodatnim sirom ili svežim začinima.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: