fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Lepinje punjene kačkavaljem i šunkom

Lepinje punjene kačkavaljem

Sastojci:

• 600 g brašna i još malo za posipanje
• 350 ml jogurta
• 1/2 kesice praška za pecivo
• 1 kašičica soli
• 1 kašičica šećera
• 1 kesica suvog kvasca
• 60 ml tople vode
• 200 g šunke
• 200 g kačkavalja
• malo ulja

Priprema:

U toploj vodi sjediniti kvasac i šećer. Ostaviti desetak minuta da se kvasac aktivira. U veću posudu sipati jogurt, deo brašna, so i prašak za pecivo. Potom dodati aktiviran kvasac. U smesu postepeno dodavati preostalo brašno uz neprestano mešenje testa. Testo podeliti na 8 jednakih delova. Oblikovati jufkice, pa svaku tanko razvući oklagijom. Šunku iseckati na kockice, kačkavalj izrendati. Istanjeno testo puniti šunkom i kačkavaljem, a onda zatvoriti sa svih strana. Zatim lagano preći oklagijom kako bi se lepinja rastanjila. Zagrejati tiganj sa malo ulja, pa na njemu pržiti lepinje. Prvo nekoliko minuta sa jedne strane, potom i sa druge dok se lepo ne zarumene.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: