Lička olimpijada, Pasuljijada u Svilojevu, Deer & Beer, Dan mladih, Fijakerijada i Romska noć nas očekuju u avgustu

Nakon završenih 57. po redu Apatinskih ribarskih večeri, direktor Turističke organizacije Apatin Nemanja Jović, najavio događaje koje apatinska publika i gosti mogu očekivati do kraja avgusta.

U subotu nas očekuje Lička olimpijada, jedna značajna i velika manifestacija duge tradicije. Održaće se u subotu 31. jula, a isti dan svilojevačka udruženja organizuju Pasuljijadu u Svilojevu, kaže Jović.

Sledeći vikend, tačnije 06. i 07. avgusta biće održan festival Deer & Beer.
“Ove godine kao što smo već najavili dva dana. Prvo veče je rezervisano za elektronsku muziku, a drugo veče za pank rok gde nastupaju popularni Goblini, pored naših Majkan benda i Jorgovana. Taj događaj će se održati na plaži kod Plave ruže“, poručuje direktor Turističke organizacije Apatin.

Od Jovića saznajemo i da će se 14. avgusta obeležavati Dan mladih uz sportske i druge sadržaje, dok će u večernjim satima biti priređena zabava posvećena mladima.

“Dan kasnije, tačnije u nedelju 15.08. održaće se Fijakerijada, odnosno smotra jahača, zaprega i fijakera. Taj događaj će se održati u dvorištu Tehničke škole sa domom učenika i istog dana se obeležava Kirbaj u Romskom naselju, odnosno organizuje se Romska noć uz podršku opštine Apatin”, rekao je Nemanja Jović.

Direktor Turističke organizacije Apatin je i za septembar najavio nekoliko događaja, pored ostalih i „Sunčanu jesen“, ali će detaljnije o svemu govoriti u drugoj polovini avgusta.