Likovna radionica „Da zajedno nacrtamo dečiji osmeh“ oduševila mališane

Udruženje građana „Biberče“ iz Koluta, u toku prethodne nedelje, sa velikim uspehom realizovalo je likovnu radionicu „Da zajedno nacrtamo dečiji osmeh“, za decu uzrasta od 5 do 15 godina.  Nakon što je Grad Sombor raspisao javni poziv za realizaciju Programa za decu u 2019. godini, iz Udruženja su aplicirali sa projektom „Razvoj kreativnosti kod dece od 5 do 15 godina u cilju primenjive umetnosti“, u okviru kojeg je organizovana i pomenuta radionica.

Program se bazirao na crtanju i druženju, a sav pribor, kao i osveženje i grickalice, obezbedio je organizator. Odziv dece bio je izuzetno veliki, pa ne samo što su došli mališani iz Koluta, gde se radionica i održala, već je bilo posetilaca i iz drugih okolnih mesta, uključujući i Sombor. Iako je koncept rada sa decom tog dana baziran na uzrastu od 5 godina, bilo je i mlađih učesnika, te su zajedno sa starijim drugarima i trogodišnjaci imali priliku da pokažu svoje likovno umeće.

Zbog velikog interesovanja, radionica će biti ponovljena, a svi oni koji su propustili prethodno druženje, moći će da dođu i uživaju u ovoj kreativnoj i veseloj likovnoj priči.