Mađarske vinjete i putarine od sada na još 15 prodajnih mesta u Srbiji

MOL Serbia i mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine i kompanija MOL Serbia potpisale su sporazum o proširenju saradnje koji će putnicima širom Srbije omogućiti kupovinu mađarskih e-vinjeta i HU-GO e-putarina na dodatnih 10 servisnih stanica MOL Serbia, čime će se ukupan broj prodajnih mesta za mađarsku kompaniju povećati na 15.

MOL Serbia je prema dosadašnjem sporazumu, svojim potrošačima nudila mogućnost kupovine vinjete na servisnim stanicama u Beogradu – Braće Jerković, na dve servisne stanice u Subotici, i po jedna na Horgošu i u Novom Sadu.

Sada će mađarske vinjete biti dostupne na stanicama širom Srbije, između ostalih, na MOL servisnim stanicama u Nišu, Jagodini, Šapcu i Odžacima, saopšteno je iz kompanije
Finansijski direktor MOL Serbia Zoltan Garai izjavio je da je proširenjem broja prodajnih mesta kopmanija želela da omogući ljudima ugodno putovanje u Mađarsku bez potrage za vinjetama.

Direktor mađarske Nacionalne službe za naplatu putarine Tamás Bartal rekao je da “slično kao u Srbiji, Mađarska ima više komšijskih zemalja čime je postala zemlja tranzita”.
– Upravo zbog toga, naša zemlja je odlučila da poveća svoju internacionalnu aktivnost i usmeri svoj fokus na komfor i specijalne potrebe stranih potrošača. Mađarska Nacionalna služba za naplatu putarine sprovodi svoje poslovanje na 328 prodajna mesta i upravo je, zahvaljujući saradnji sa MOL Serbia, udvostručila svoju mrežu u Srbiji na 20 jedinica – naveo je Bartal.

Foto: Milos Muller/shutterstock.com

Preuzeto: eKapija