Mafini sa bananama

Mafini sa bananama

Sastojci (za 12 mafina):

  • 2 zrele banane
  • 100 g otopljenog putera (ili 80 ml ulja)
  • 150 g šećera (može i smeđi)
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 100 g čokoladnih kapljica ili iseckane čokolade
  • 2-3 kašike mleka (ako je smesa pregusta)

Priprema:

Ugrejte rernu na 180 stepeni i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. U činiji viljuškom izgnječite zrele banane dok ne postanu kašasta smesa.

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodajte otopljen puter i banane. Sve sjedinite.

U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Lagano dodajte u smesu sa bananama. Dodajte čokoladne kapljice i lagano promešajte. Ako je smesa pregusta, sipajte malo mleka.

Rasporedite smesu u korpice do dve trećine visine.

Stavite u rernu i pecite 18–20 minuta, dok mafini ne dobiju zlatnu boju (proverite čačkalicom – treba da izađe suva).

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: