Sastojci (za 12 mafina):
- 2 zrele banane
- 100 g otopljenog putera (ili 80 ml ulja)
- 150 g šećera (može i smeđi)
- 2 jaja
- 200 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 kašičica vanilin šećera
- 100 g čokoladnih kapljica ili iseckane čokolade
- 2-3 kašike mleka (ako je smesa pregusta)
Priprema:
Ugrejte rernu na 180 stepeni i obložite kalup za mafine papirnim korpicama. U činiji viljuškom izgnječite zrele banane dok ne postanu kašasta smesa.
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, zatim dodajte otopljen puter i banane. Sve sjedinite.
U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli. Lagano dodajte u smesu sa bananama. Dodajte čokoladne kapljice i lagano promešajte. Ako je smesa pregusta, sipajte malo mleka.
Rasporedite smesu u korpice do dve trećine visine.
Stavite u rernu i pecite 18–20 minuta, dok mafini ne dobiju zlatnu boju (proverite čačkalicom – treba da izađe suva).
Prijatno!





