Sastojci:
Za punjenje od jagoda:
- 200 g jagoda (isečenih na komadiće)
- 1 kašika šećera
- 1 kašika limunovog soka
Za testo:
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 110 g šećera
- 1 kesica vanilinog šećera
- 110 ml ulja
- 110 ml jogurta
- 220 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Jagode pomešajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate testo. Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite. Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.
PRIJATNO!