Mafini sa jagodama

Mafini sa jagodama

Sastojci:

Za punjenje od jagoda:

  • 200 g jagoda (isečenih na komadiće)
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika limunovog soka

Za testo:

  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 110 g šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera
  • 110 ml ulja
  • 110 ml jogurta
  • 220 g brašna 
  • 1 kesica praška za pecivo

Priprema:

Jagode pomešajte s kašikom šećera i limunovog soka, pa ostavite da puste sok dok pripremate testo. Umutite jaja sa solju, šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i jogurt, dobro sjedinite.  Dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo i promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Smesu rasporedite u papirne korpice za mafine, do 2/3 visine. Na vrh svakog mafina stavite po kašiku pripremljenih jagoda, nežno ih utisnite u testo. 

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 175 °C oko 20 minuta, dok ne porumene.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: