Marvel najavio nove superherojske filmove

Na ovogodišnjoj konvenciji stvaraoca i ljubitelja stripova, koja se održava u Kaliforniji pod nazivom “San Diego Comic Con”, a koja je ujedno i najveća u ovoj oblasti, Marvel studio obradovao je sve svoje  obožavaoce najavom novih filmskih naslova koji su trenutno u izradi.

Prvi očekivani film Marvelovog filmskog univerzuma jeste “Novi mutanti” (orig. “The New Mutants”), čije se prikazivanje očekuje naredne godine. Radnja se zasniva na priči o pet mladih ljudi sa nadljudskim sposobnostima, koji su zarobljeni u tajnom objektu protiv svoje volje. Svako od njih nosi teret misteriozne prošlosti i moći, koju ne mogu da kontrolišu. Kada shvate da su u još većoj opasnosti, zbog toga što su skriveni u skloništu, pokušaće da pobegnu, a uskoro će shvatiti da ih progoni natprirodno zlo, koje budi njihove najgore strahove.

Režiju novog filma o superherojima potpisuje Džoš Bon, a u glavnim ulogama će se naći Anja Tejlor Džoj, Mejsi Vilijams, Čarli Hiton i Henri Zaga. Film najavljuju kao potpuno različit od svih dosadašnjih filmova iz X-Men serijala, a publika će imati priliku da se uveri u to, u aprilu sledeće godine.

Solo film o omiljenoj heroini “Crna udovica” (orig. “Black Widow”), već se dugo godina iščekuje, a čini se kako je Marvel napokon spreman da udovolji zahtevima fanova. Najavljeno je da će radnja hronološki biti smeštena između filmova “Kapetan Amerika: Građanski rat” (orig. “Captain America: Civil War”) i “Osvetnici: Rat beskraja” (orig. “Avengers Infinity”).

Lik crne udovice tumači Skarlet Džohanson.

Drugi film Soni-Marvelovog univerzuma, koji je dodatak Marvelovom filmskom univerzumu, je “Morbijus” ( orig. “Morbius”). Fabula prati Majkla Morbijusa, naučnika koji boluje od retke krvne bolesti. Prilikom pokušaja da se izleči, postaće podložan vampirskim karakteristikama[WU1] .

U glavnoj ulozi je Džared Leto, a u sporednim ulogama su Adria Arhona, Met Smit, Džared Haris i Tajris Gibson.

Film će premijerno biti prikazan u Americi u julu 2020. godine.

Iako ga kritika nije mazila, prvi “Venom” film ostvario je senzacionalan uspeh, tako da činjenica da je nastavak na putu “Venom 2” (orig. “Venom 2”), nimalo ne čudi. Tom Hardi će se vratiti kao glavni lik, a Vudi Herelson će se vratiti kao Kasadi Kletus, serijski ubica koji će u nastavku postati negativac.

Još jedan film najavljen za godinu koja je pred nama je “Večni” (orig. “Eternals”). Priča je smeštena milionima godina u prošlost, kada su bića pod nazivom “Celestials” genetski eksperimentisala na ljudima, stvarajući super snažne pojedince, ali i zlikovce pod nazivom “Deviants”. Ove dve grupe počinju da se bore kroz istoriju, kako bi videle koja će postati ultimativna rasa. Neizostavni su i ljubavni elementi, čiji su nosioci Ikaris, muškarac vođen kosmičkom energijom i Sersi, koja uživa u kretanju među ljudima.

Ovaj film je dvadeset i peti film Marvelovog filmskog univerzuma, a u glavnim ulogama su Ričard Maden, Kumail Nanjiani, Loren Ridlof, Brajan Tajri Henri, Salma Hajek, Laja Mekhju, Don Li i Andželina Džoli.

“Šang-Či” (orig. “Shang-Chi”), prvi je azijsko-američki superherojski film, čiji je glavni lik stvoren tokom 70-ih, utemeljen na tadašnjoj senzaciji pop-kulture Brus Liju. Nosilac radnje je vrhunski majstor Kung Fu-a (njegov strip čak i nije toliko superherojski, koliko je primarno kung-fu strip), koji je postao član “Osvetnika” (orig. “Avengers”), a u to vreme je dobio i sposobnost vlastitog dupliciranja.

Kanadski glumac Simu Liu, potvrdio je da će igrati kung-fu majstora.

U 2021. godini očekuje nas “Doktor Strejndž u multiverzumu ludila” (orig. “Doctor Strange in Multiverse of Madness”). Rađen po Marvelovim stripovima, autora Stena Lija, ovo će biti 27.film, ali prvi horor u Marvelovom filmskom univerzumu. Otkako se 2016. godine pridružio Marvelu kao Doktor Strejndž, Benedikt Kamberbač je već glumio u čak četiri filma, te je nagrađen samim pohvalama za svoj performans. Najavljeno je da će mu se u filmu pridružiti i Elizabet Olsen kao grimizna veštica.

Od sporednih glumaca, iz prethodnog dela, vratiće se Benedikt Vong.

Nakon Osvetnika, drugi serijal koji je dobio četvrti film je “Tor: Ljubav i Munje” (orig. “Thor: Love and Thunder” ). Uz neizostavnog Krisa Hemsvorta, najavljen je i povratak Tesi Tompson kao “Valkyrie”, novog kralja Asgarda, te Natali Portman, kao Džejn Foster, koja će u ovom filmu postati ženska verzija Tora i koja će koristiti njegovo slavno oružje – Mjolnir.


 [WU1]