fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Masovne demonstracije u Iranu zbog smrti civila u Pojasu Gaze

Pojas Gaze

Hiljade građana protestovalo je u Iranu protiv izraelskih ubistava više od 12.000 Palestinaca, uključujući 5.000 dece, u Gazi.

Iranska državna televizija prikazala je demonstrante kako nose lažne torbe za leševe kao simbol dece ubijene u izraelskim napadima u Gazi uoči Svetskog dana deteta u ponedeljak, preneo je Rojters.

U međuvremenu, komandant iranske Revolucionarne garde Hosein Salami obratio se na skupu u Teheranu, rekavši da Palestina stoji na putu rata iscrpljivanja i da će se Izrael suočiti sa definitivnim porazom i završiti na smetlištu istorije.

“Bitka nije završena. Islamski svet će učiniti sve što mora. Preostali su još veliki (neiskorišćeni) kapaciteti”, rekao je on ne pominjući moguće poteze Irana da se pridruži sukobu.

Iransko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je međunarodnu zajednicu da pomogne u zaustavljanju “mašine za ubijanje i organizovanog terorizma cionističkog režima protiv palestinskog naroda i da cionističke kriminalce pozove na odgovornost pravdi i međunarodnom pravu“.

Tagovi:
Pročitajte još: