Mesec knjige: Rezultati literarnog i likovnog konkursa

Narodna biblioteka “Branko Radičević” iz Odžaka saopštila je rezultate tradicionalnog literarnog i likovnog konkursa koji ta ustanova raspisuje povodom Meseca knjige.

Na literarnom delu konkursa mogli su učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Odžaci.

Prvu nagradu u kategoriji nižeg školskog uzrasta dobila je Branislava Niković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu. Dodeljene su dve druge nagrade, Milku Dančeviću iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću i Lei Stamenković iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu, kao i tri treće nagrade: Katarini Marić iz OŠ “Vuk Karadžić” u Deronjama, Stefanu Stamenkoviću iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu i Jani Ilić iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću.

Filipi Štakić iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima pripala je prva nagrada u kategoriji višeg školskog uzrasta. Drugu nagradu su dobili Simon Vogrinc Kostić iz OŠ “Branko Radičević” u Odžacima i Milica Stoiljković iz OŠ “Miroslav Antić” u Odžacima, a treću Katarina Spasić iz OŠ “Kosta Stamenković” u Srpskom Miletiću, Milica Manić iz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu i Leona Lučićiz OŠ “Bora Stanković” u Karavukovu.

U kategoriji srednjih škola nagrađeno je troje učenika Gimnazije i ekonomske škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Odžacima. Prva nagrada pripala je Milošu Mediću, druga Stefanu Komneniću, a treća Nikolini Škorić.

Likovni deo konkursa bio je namenjen polaznicima Predškolske ustanove “Poletarac” iz Odžaka.

Prvu nagradu u kategoriji predškolskog uzrasta dobila je Aneta Maksimović, a dodeljene su dve druge i tri treće nagrade. Kalina Krivokuća i Teodora Basta dobitnice su druge nagrade, a Anja RogačevićAleksandra Bubanj i Anđela Filipović treće nagrade.

Likovni rad Lazara Stankovića nagrađen je prvom nagradom u kategoriji dece do 6 godina. Drugu nagradu dobila je Mia Đukić, a treću Pavle Ivović.

Izvor: Radio Odžaci