Sastojci:
- 400 g mlevenog goveđeg mesa
- 1 manji crveni luk
- šaka sveže peršuna
- šaka sveže nane
- 1 jaje
- ¾ kašičice soli
- malo bibera
- 16 parčića slanine (oko 150 g)
- 1 kašika maslaca
Priprema:
Stavite mleveno meso u veliku posudu. Sitno iseckajte crveni luk, peršun i nanu, pa ih dodajte u meso zajedno sa jajetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Dobro izmešajte sve sastojke i zamesite masu dok ne postane kompaktna i više ne lepi za ruke.
Podelite smesu na osam delova i oblikujte rolnice od po 10 cm dužine. Svaku rolnicu obavijete sa po dve kriške slanine.
U velikom tiganju zagrejte maslac i blago pritisnite rolnice kako bi se slanina pričvrstila uz meso. Pržite ih sa svih strana oko 5 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Nakon toga, izvadite ih iz tiganja i poslužite.
Prijatno!