Mesne rolnice sa slaninom

Mesne rolnice sa slaninicom

Sastojci:

  • 400 g mlevenog goveđeg mesa 
  • 1 manji crveni luk
  • šaka sveže peršuna 
  • šaka sveže nane
  • 1 jaje
  • ¾ kašičice soli
  • malo bibera
  • 16 parčića slanine (oko 150 g)
  • 1 kašika maslaca

Priprema:

Stavite mleveno meso u veliku posudu. Sitno iseckajte crveni luk, peršun i nanu, pa ih dodajte u meso zajedno sa jajetom. Posolite i pobiberite po ukusu. Dobro izmešajte sve sastojke i zamesite masu dok ne postane kompaktna i više ne lepi za ruke.

Podelite smesu na osam delova i oblikujte rolnice od po 10 cm dužine. Svaku rolnicu obavijete sa po dve kriške slanine.

U velikom tiganju zagrejte maslac i blago pritisnite rolnice kako bi se slanina pričvrstila uz meso. Pržite ih sa svih strana oko 5 minuta dok ne dobiju lepu, zlatnu boju. Nakon toga, izvadite ih iz tiganja i poslužite.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: