Miletićani prvi put prvaci Lige fudbalskih veterana

Veterani FK Zadrugar iz Srpskog Miletića šampioni su Lige fudbalskih veterana “Ante Bačić” za sezonu 2017/2018.

Miletićani su u finalu plej-ofa odigranom u petak, 15. juna, u neizvesnoj utakmici savladali Tekstilac iz Odžaka 2:1 i tako došli do svoje prve titule u ovom takmičenju.

Zabeležili smo izjave nekih od aktera finalne utakmice.

– Dobra utakmica, nijanse su bile u pitanju, presudio je Marko Perišić jako lepim pogotkom. Zadržali smo ekipu koja je prošle godine osvojila treće mesto. Sa Tekstilcem smo imali i dve dobre utakmice u toku prvenstva, dobro se poznajemo, rivalitet je veliki i mislim da je presudno bilo to što smo više želeli pobedu – kaže Željko Kuruc iz ekipe Zadrugara.

– Sastale su se dve podjednake ekipe koje su zasluženo ušle u finale. Takođe, to važi i za druge dve ekipe koje su se našle u završnici i igraće za treće mesto. Danas je Zadrugar bio bolji i zasluženo je pobedio. Posle duže godina Tekstilac se našao u finalu što objektivno i zaslužujemo kada smo svi na broju. Međutim, danas nismo bili kompletni i imali smo nekoliko rovitih igrača – izjavio je igrač Tekstilca Simo Podunavac.

Na Gradskom stadionu u Odžacima je pre finalne odigrana utakmica za treće mesto u kojoj je Borac iz Bačkog Gračaca bio bolji od Poleta iz Karavukova rezultatom 4:2, u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Pehare koje je obezbedio Sportski savez opštine Odžaci predstavnicima najbolje četiri ekipe u ovogodišnjem takmičenju uručio je Milan Jakovljević, u ime rukovodstva Lige veterana.

U Srpskom Miletiću će u subotu, 23. juna, sa početkom u 18 sati biti odigrana revijalna utakmica između prvaka Zadrugara i reprezentacije lige.

Nakon utakmice biće dodeljena priznanja ekipama i pojedincima koji su obeležili proteklo prvenstvo, čime će biti spuštena zavesa na još jednu uspešnu takmičarsku sezonu.

Izvor:  Radio Odžaci