Milica Zanze nastavila dominaciju

Veliko finale takmičenja “Brzinom do zvezda” čiji su organizatori i partneri bili Srpski atletski Savez i kompanija Telenor, a koje je održano na stadionu Partizana u Beogradu, ostaće upamćeno po sjajnom nastupu Apatinke Milice Zanze, koji je obeležila ubedljivom pobedom. Još jednom je mlada Apatinka zablistala i u punom sjaju pokazala da je trenutno, na kratkim stazama, u svom uzrastu neprikosnovena i da se sa pravom, od ove skromne devojčice, u skoroj budućnosti mogu očekivati vrhunski rezultati.

Doći do same završnice nije bilo lako, a u prilog toj tvrdnji ide podatak da su održana kvalifikaciona takmičenja u 37 gradova širom Srbije i da je samo po osam najboljih devojčica i isto toliko dečaka iz svakog grada-okruga obezbedilo plasman u veliko finale.

Članica AK “Apatin” i učenica Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” Milica Zanze, svoj put do zlata obeležila je superiornim pobedama u kvalifikacionoj trci, potom u polufinalu, a u velikom stilu slavila je u finalu. Treba naglasiti da je kvalifikaciono takmičenje za naš okrug održano 4. juna na stadionu OFK “Mladost” u tehničkoj organizaciji Atletskog klub Apatin, uz podršku opštine Apatin, Sportskog saveza opštine Apatin, opštinske organizacije Crvenog krsta Apatin i Kulturnog centra Apatin. Takmičenje u Apatinu, po oceni glavnog koordinatora “Brzinom do Zvezda”, ocenjeno je najvećom ocenom i odato je priznanje Atletskom klubu Apatin, predsedniku Goranu Čegaru i koordinatoru Bojanu Tomaševiću na izuzetno korektnoj, kvalitetnoj saradnji i sjajnoj organizaciji kvalifikacionog takmičenja.

Koordinator cele aktivnosti ispred Zapadnobačkog okruga tokom realizacije projekta bio je Bojan Tomašević, koji obavlja ulogu trenera u Atletskom klubu Apatin, a koji istovremeno ima i neprocenjivi udeo u sjajnom rezultatu Milice Zanze, čiji je bio trener u protekle četiri godine.

Šampionka Milica Zanze za pobedu na takmičenju dobila je letovanje 7 dana u Grčkoj za nju i porodicu kao i mobilni telefon, a za svoju školu OŠ “Žarko Zrenjanin” Apatin osvojila je veliki plazma televizor koji je poklon od kompanije Komtrejd, zatim pobednički pehar i zlatnu zvezdu koju joj je uručio Slobodan Branković direktor Srpskog atletskog Saveza, te još dosta nagrada. Zapadnobački okrug su na velikom finalu u Beogradu predstavljali:

 

Devojčice:

 1. Milica Zanze /2010. godište/ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin – kapiten ekipe
 2. Anja Vodeničar /2010./ OŠ Dositej Obradović – Sombor
 3. Sofija Cvetković /2010/ OŠ Avram Mrazović – Sombor
 4. Tamara Rakas /2010./ OŠ Mladost- Prigrevica
 5. Nađa Ranđelović /2010./ OŠ Miroslav Antić – Odžaci
 6. Kaća Ćirić /2010./ OŠ Branko Radičević – Odžaci
 7. Katarina Rajković /2010./ OŠ Vuk Karadžić – Deronje
 8. Ana Šmit /2012./ OŠ Bratstvo i Jedinstvo – Bezdan

Dečaci:

 1. Uroš Mandić /2010. godište./ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin – kapiten ekipe
 2. Darko Balog /2010./ OŠ Žarko Zrenjanin – Apatin
 3. Stefan Bačić /2011./ OŠ Ivan Goran Kovačić – Sonta
 4. Relja Lalić /2011./ OŠ Dositej Obradović – Sombor
 5. Andrija Orlović /2010./ OŠ Miroslav Antić – Odžaci
 6. Stefan Bjeloš /2011./ OŠ Nikola Tesla – Kljajićevo
 7. Dimitrije Čabrilo /2012./ OŠ Bratstvo i Jedinstvo – Bezdan
 8. Valentin Marsel /2010./ OŠ Nestor Žučni – Lalić

 

U pratnji dece na finalnom takmičenju pored Bojana Tomaševića, ispred Apatina bio je Nikola Orelj, za decu iz Sombora bila je zadužena trener AK Maraton Sombor Mira Trifunov i nastavnici iz osnovnih škola sa teritorije opštine Odžaci. Podršku učešću na velikom finalu pružila je opština Apatin, Sportski savez opštine Apatin i opština Odžaci.