Mimoza rolat

Mimoza rolat

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g brašna
  • 250 ml jogurta
  • ½ kesice praška za pecivo

Za fil:

  • 2 čaše kisele pavlake od 180 g
  • 150 g šunke
  • 150 g kačkavalja
  • 1 veći kuvan krompir
  • 1 kuvana šargarepa

Za premazivanje rolata:

  • malo kisele pavlake (ili majoneza)
  • malo rendanog kačkavalja

Priprema:

Umutiti žumanca, dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksati pa kašikom umešati umućena belanca. Usuti u pleh dimenzija 35×25 cm obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na čistu pamučnu krpu, uviti u rolat i ohladiti.

Kada je kora ohlađena, odmotati je, premazati pavlakom, pa staviti red rendanog krompira, pa rendanu šargarepu. Preko rendanog krompira i šargarepe poređati listove šunke, pa kačkavalj. Premazati pavlakom i urolati. Urolan rolat premazati pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. Staviti u frižider da se ohladi i stegne, iseći i poslužiti.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: