Sastojci:
- 5 jaja
- 200 g brašna
- 250 ml jogurta
- ½ kesice praška za pecivo
Za fil:
- 2 čaše kisele pavlake od 180 g
- 150 g šunke
- 150 g kačkavalja
- 1 veći kuvan krompir
- 1 kuvana šargarepa
Za premazivanje rolata:
- malo kisele pavlake (ili majoneza)
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Umutiti žumanca, dodati jogurt, brašno i prašak za pecivo. Dobro izmiksati pa kašikom umešati umućena belanca. Usuti u pleh dimenzija 35×25 cm obložen papirom za pečenje i peći 15 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na čistu pamučnu krpu, uviti u rolat i ohladiti.
Kada je kora ohlađena, odmotati je, premazati pavlakom, pa staviti red rendanog krompira, pa rendanu šargarepu. Preko rendanog krompira i šargarepe poređati listove šunke, pa kačkavalj. Premazati pavlakom i urolati. Urolan rolat premazati pavlakom i posuti rendanim kačkavaljem. Staviti u frižider da se ohladi i stegne, iseći i poslužiti.
Prijatno!