Sastojci:
Za fil:
- 300 g krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 40 g prah šećera
- 150 g bele čokolade (otopljene na pari sa 1 kašikom ulja)
- 40 g kokosa (oko 4 pune kašike)
Za podlogu:
- 200 g mlevenog keksa
- 60 g otopljenog putera
Priprema:
U mleveni keks dodajte otopljen puter i dobro promešajte. Smesu rasporedite u kalup za mafine i čvrsto pritisnite kašikom ili rukom da se formira podloga. Stavite u frižider da se stegne dok pripremate krem.
Umutite pavlaku dok ne postane čvrsta i vazdušasta, pa je stavite u frižider da se odmara.
U posebnoj posudi pomešajte krem sir i prah šećer – možete žicom ili mikserom. Dodajte otopljenu belu čokoladu (sa malo ulja) i sjedinite smesu dok ne postane glatka. Na kraju dodajte umućenu pavlaku i kokos, pa sve lagano sjedinite špatulom. Prelijte krem preko podloge od keksa, poravnajte i vratite u frižider na najmanje četiri sata (ili u zamrzivač na oko dva sata ako žurite).
Mini čizkejke ukrasite dodatnim kokosom ili svežim voćem po želji.
Prijatno!





