Ministar Nedimović posetio opštinu Odžaci

Danas je opštinu Odžaci posetio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović. On je ovom prilikom, zajedno sa predsednicom opštine Odžaci Latinkom Vasiljković, narodnim poslanikom Goranom Nikolićem, potpredsednicom Skupštine AP Vojvodine Snežanom Sedlar, načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Dušanom Marijanom, zamenikom predsednice opštine Miroslavom Kondićem, zamenicom predsednika Skupštine opštine Odžaci Aleksandrom Ćirić, pomoćnikom predsednice opštine za privredu i poljoprivredu Andrijom Hajdu i članom Opštinskog veća, zaduženog za poljoprivredu Davorom Marinkovićem posetio tri gazdinstva  i na taj način imao priliku da se upozna sa uslovima rada u više naseljenih mesta.

Delegacija je prvo posetila gazdinstvo Daniele Milić i Daniela Mihalja u Laliću, zatim gazdinstvo Nikole Guteše u Bačkom Gračacu i na kraju gazdinstvo Srđana Mitrovića u Srpskom Miletiću.

Ministar je govorio o važnosti pomaganja pre svega mladim ljudima, da razviju svoje poslovanje i uspešno vode svoja gazdinstva. “Zato smo mi i osmislili ovu meru za pomoć mladima do 40 godina, gde dobijaju grant milion i po dinara unapred”, rekao je Nedimović i dodao da se nada kako će i ove porodice ostvariti to pravo “jer plastenička proizvodnja ozbiljan profit može napraviti, samo ako je čovek posvećen i ako radi”.

Predsednica opštine Odžaci, ističe da su ovu posetu ministra iskoristili kako bi razgovarali i o podsticajima koje lokalna uprava može da ponudi mladim poljoprivrednicima. 

“Opština Odžaci je ove godine prvi put uvela, u okviru mera ruralnog razvoja i podsticaja za poljoprivrednike, u vidu subvencionisanja kamata i obrade kredita koje poljoprivrednici mogu podići u bankama, znači mi smo tu limitirali kako bi obuhvatili što veći broj poljoprivrednika, da iznos kredita koji oni mogu kod banaka podići jeste 500.000,00 dinara, za obrtna sredstva, za tekuće troškove koje imaju u toku jedne agrarne godine, a opština Odžaci za njihove kredite plaća kako troškove obrade, tako i kamatu“, izjavila je Vasiljković.