Ministarstvo odbrane poklonilo knjige Ekonomskoj školi

Povodom Savindana Ministarstvo odbrane Republike Srbije srednjim školama širom Srbije, među kojima i Srednjoj ekonomskoj školi u Somboru, poklanja pakete knjiga.

Inicijator akcije darivanja knjiga je ministar odbrane Zoran Đorđević, a knjige  je 3. februara Srednjoj ekonomskoj školi uručio direktor Medija centra „Odbrana“ pukovnik Stevica Karapandžin.

Uručenju poklona prisustvovali su i Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Grada Sombora i Nemanja Sarač, član Gradskog veća za oblast kulture i obrazovanja.

-Širom Srbije ovih dana školama darujemo simboličan poklon od 101 knjige čiji je izdavač Medija centar „Odbrana“. Jedna od naših misija  je da održavamo  važnu vezu između naroda i vojske, a ova akcija ima svrhu  i da propagira  vojni  poziv.  U toku su u pripreme za raspisivanje konkursa za Vojnu gimnaziju i Vojnu akademiju. Ako se podsetimo da je glavni slogan, odnosno moto našeg vojnog školstva:  „Čast je naša imovina, a znanje naše oružje“ onda možete da razumete šta je nama cilj. Čitajući knjige, unapređujući  znanje, mi se u stvari borimo za razvoj mira u svakom od nas. Izuzetno je važno da neko ko je vojnik, ili će tek biti  u vojnoj službi jednog  dana, bude takav čovek  koji je, prvenstveno,  u sebi izgradio i  razvio mir, jer samo tada mir može  širiti  oko sebe. To je najbolja misija koju može da ostvari vojnik i u tom duhu je i naša misija danas ovde u Somboru – kazao je pukovnik Karapandžin.

Akcija Ministarstva odbrane naišla je na izvanredan prijem kako među nastavnim kadrom, tako i među učenicima Srednje ekonomske škole.

Na poklonu se ispred Grada Sombora zahvalio zamenik gradonačelnice Ratković, koji je kazao da je Ministarstvo odbrane  ovim gestom pokazalo da je znanje temelj i odbrane i mira. Ratković je izrazio uverenje da su  generacije  mladih koje stasavaju u srednjim školama odgovorne i spremne da  sačuvaju i ojačaju neraskidivu vezu vojske i naroda – navodi se u dopisu Poslova informisanja i odnosa sa javnošću Gradske uprave grada Sombora.