Mirović u poseti Odžacima-obilazak završnih radova na rekonstrukciji Železničke ulice

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, posetio je danas opštinu Odžaci, kako bi obišao završne radove na rekonstrukciji Železničke ulice i Ulice Ive Lole Ribara, u kojoj je privedena kraju druga faza radova. Reč je o radovima koje je finansirala Pokrajinska vlada i koji će biti završeni, kako je najavljeno, do kraja meseca i to pre roka. Obilasku radova prisustvovali su predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković; narodni poslanik  Goran Nikolić; potpredsednica skupštine APV Snežana Sedlar; načelnik Zapadnobačkog okruga Dušan Marijan; direktor Uprave za kapitalna ulaganja APV Nedeljko Kovačević; pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić; direktor izvođača radova D.O.O “Put-invest” Ivan Plazinić; kao i načelnik opštinske uprave sa pomoćnicima predsednice opštine.

“Ovo je najveće gradilište u našoj opštini i ovaj posao završićemo i pre roka, do 21. novembra”, istakla je predsednica Opštine Odžaci i dodala da je za svih osam sela u ovoj opštini urađena projektna dokumentacija za rekonstrukciju ulica, a taj posao planiran je za sledeću godinu. Ovim prilikom, Vasiljković se zahvalila svim građanima na strpljenju tokom izvođenja radova na ovoj lokaciji.

Projektom je predviđena izgradnja trotoara, biciklističkih staza i kolskih prilaza postojećim objektima, a biće rešen i dosadašnji problem zadržavanja vode na kolovozu. Postavljena je nova, horizontalna i vertikalna, saobraćajna i svetlosna signalizacija.

“Pokrajinska vlada je u protekle tri godine, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, realizovala 230 projekata u AP Vojvodini u oblasti komunalne infrastrukture”, rekao je Mirović i dodao, da se širom AP Vojvodine završavaju veliki poslovi.

“Za protekle tri godine podigli smo stepen investiranja u svim segmentima života. U odnosu na negativnu sliku koja je Vojvodinu pratila do 2016. godine, mi smo pokazali pozitivnu i svetlu sliku sa mnogo radova, uz poštovanje rokova i procedura. Vojvodinu više niko ne prepoznaje po promašenim investicijama i zloupotrebama i svi ekonomski parametri govore da je AP Vojvodina najrazvijeniji deo naše zemlje sa najmanjom stopom nezaposlenosti i najvećim rastom u oblasti stanogradnje i infrastrukture”, naglasio je danas predsednik Pokrajinske vlade.

Ukupna vrednost druge faze radova iznosi 121.450.790,15 dinara, od čega je Uprava za kapitalna ulaganja APV obezbedila 76.179.296,07 dinara, a opština Odžaci 45.271.494,08 dinara. Lokalna samouprava je izradila i dokumentaciju neophodnu za ozelenjavanje izvedene deonice puta, a sadnja uličnog drvoreda obaviće se nakon stajanja vegetacije. U ove svrhe, izdvojeno je 7 miliona dinara.