Mladi fudbaleri apatinske Mladosti doživeli nezaboravne trenutke na KiM

Trodnevni boravak mladih fudbalera apatinske Mladosti na Kosovu i Metohiji, tačnije na turniru za mlađe kategorije, koji je održan u severnom delu Kosovske Mitrovice, ostaće većini u veoma lepom sećanju. Jak turnir na kome je učestvovalo 16 ekipa godišta 2009. iz raznih gradova cele Srbije, imao je pored takmičarskog dela i cilj zbližavanja i jačanja dečijeg prijateljstva. Na tom polju svi su pobedili, jer su se na jednom mestu našli dečaci koji su se kućama vratili prezadovoljni onim što su videli i doživeli.
“Prijem i boravak su bili nešto prelepo i neponovljivo. Ljubazni domaćini su se trudili da nam ugode i da se osećamo što prijatnije. Deca su noćila kod svojih vršnjaka i tu su stečena nova i jaka prijateljstva”, nagašava trener mladih selekcija Mladosti, Petar Bursać.
Ekspedicija iz Apatina pored 11 igrača, trenera Petra Bursaća i Radomira Radujka, predsednika kluba Aleksandra Jovanovića i predstavnika lokalne samouprave Marka Đumića, ostavila je lep utisak kako na sportskom polju tako i u svakom drugom pogledu. Većini je ovo bio prvi boravak na KiM.
“Iskoristili smo priliku da obiđemo naše istorijske znamenitosti, crkve i manastire.
Rezultatski gledano možemo biti zadovoljni. Eliminisani smo u četvrtini finala, gde smo nakon velike borbe izgubili od beogradskog Partizana sa 0:2″, napominje Bursać i koristi priliku da se još jednom zahvali domaćinu na nesvakidašnjem gostoprimstvu: “Moramo se zahvaliti kompletnom timu koji je realizovao ovaj jak turnir, na čelu sa Nemanjom Bulatovićem, direktorom FŠ “DIF”, kao i nekadašnjem fudbaleru Mladosti Žarku Karamatiću, koji je bio glavna spona u stvaranju prijateljstva sa tamošnjim klubovima. “Druženje će se nastaviti, jer imamo obećanja da će ponovo doći u Apatin na naš tradicionalni memorijalni turnir, a to su potvrdili beogradski velikani Partizan i Crvena zvezda kao i još nekoliko klubova. To je često bitnije od nekih pehara i medalja. Verujem da će mnoga poznanstva između dečaka prerasti u velikaprijateljstva i da će se godinama negovati”, rekao je Karamatić.