Mladost slavila protiv Crvenke

MLADOST – CRVENKA 3:0 (2:0)

Stadion kraj Dunava

sudija; Đorđe Dopuđa (Sokolac)

strelci: Bursać (19. 11 m), Mitrrović (38. 11 m) i Vukadinović (52.)

žuti kartoni: Vejnović, Basarić, Vukadinović, Mišković (Mladost), J. Subotić (Crvenka)

MLADOST: Jeličić, Dulić 7,5, Vejnović 7,5, Basarić 8, Bursać 8, A. Jovović 7,5, Mitrović 7,5, (Divjak), Vukadinović 7,5, (Solać), Rapaić 7,5, Repac 7,5, (Đeri 7,5), Mišković 8

CRVENKA: Gostović 6,5, Bošković 6, Ivić 6, J. Subotić 5,5, (Maksimović 6), Zelić 6,5, Šakić 6,5, M. Subotić 6,5, Trifunović 6, Bešić, (Javor),(Đuričković), Božičić 6, Babić 6

igrač utakmice: Petar BURSAĆ (Mladost)

Apatinci su prema očekivanjima lako došli do tri boda. Crvenčani su se opredelili za  totalnu defanzivu i od samog starta se videlo da ih napad mnogo ne interesuje, pa su sve podredili da što duže sačuvaju svoju mrežu. Nakon nekoliko propuštenih prilika u uvodnim minutima susreta u 19. je u kaznenom prostoru Crvenke sa leđa oboren Mišković, pa je sudija Dopuđa pokazao na belu tačku, dok je siguran bio Bursać. Apatinci su nastavili ka golu gostiju, ali su prednost duplirali tek u 38. minutu nakon drugog penala. Ovoga puta oboren je bio kapiten Rapaić, a siguran izvođač Mitrović.

Drugo poluvreme je takođe proteklo u boljoj igri domaćina koji je od nekoliko šansi, koje su morale da se realizuju, iskoristio samo jednu u 52. minutu kada je Vukadinović preciznim udarcem sa oko 14 metara poslao loptu uz desnu stativu Gostovićevog gola.

Mladost je ostala u samom vrhu tabele Vojvođanske lige Sever, a u sledećem kolu igra derbi sa Vojvodinom iz Bačkog Gradišta koja je lider prvenstva.