Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mnogi Srbi nikad čuli za ovaj granični prelaz ka Grčkoj, a pravi je spas: Ljudi prolaze bukvalno za 5 minuta

granični prelaz

Gužve na graničnim prelazima ka Grčkoj i u ovoj sezoni su glavna tema među srpskim turistima, na mrežama se žale da su kolone kilometarske, da se čeka i po pet sati… Ipak, neki su našli alternativu.

Najveće gužve očekivano su na Preševu, na izlazu iz Srbije, ali i na graničnom prelazu Evzoni u smeru ka Severnoj Makedoniji, a mnogi će se složiti da je višesatno čekanje u koloni jedan od najgorih momenata letovanja u Grčkoj. U popularnoj grupi „Grčka info“ jedna žena objavila je savet za sve one koji se vraćaju iz Grčke – da koriste granični prelaz „Medžitlija/Niki“.

„Prošli smo za deset minuta. Ispred nas samo jedan auto. Milina…“, napisala je članica grupe „Grčka info“.

Mnogi su komentarisali da je ovo jedna od najboljih opcija za putnike iz Srbije koji planiraju da letuju u Grčkoj.

„Mi smo ušli za 5 minuta u Grčku, a pre toga na graničnom prelazu „Preševo“ čekali 5 sati“, „Dve godine vam ovo govorim, plus je Ohridblizu“, „Uvek bilo, samo Medžitlija“, neki su od komentara.

Oni koji su putovali ovim putnim pravcem, napominju da je jedna od prednosti ovog graničnog prelaza mogućnost da usput obiđu Ohrid i Bitolj u Severnoj Makedoniji, kao i mesto Edesa u Grčkoj, prenosi B92.

Portal Nikana.gr napominje da je mana ovog puta „to što kroz S. Makedoniju, od isključenja sa autoputa pa sve do graničnog prelaza Medžitlija u S. Makedoniji vozite regionalnim putem koji nije toliko loš, ali je dosta sporiji u odnosu na autoput“.

Tagovi:
Pročitajte još: