Moćni čipovi iz telefona stižu u računare?

Prvi uređaji koji će koristiti Exynos čipset, a da to nisu telefoni, bi mogli da se pojave uskoro…

Ideja da bi Samsung mogao da implementira svoju Exynos liniju čipsetova i u druge kategorije uređaja ne predstavlja iznenađenje. Takav potez bi bio očekivan nakon što je Apple objavio 5nm M1 čip za svoje Mac uređaje.

Iako čipovi južnokorejske kompanije mogu da se nađu u Samsungovim i telefonima nekih drugih kompanija, prema navodima dojavljivača prvi uređaji koji će koristiti Exynos čipset, a da to nisu telefoni, bi mogli da se pojave uskoro.

Dojavljivač Galox na Twitteru ističe da je nestrpljiv da vidi Exynos čipove za kompjutere. On ne pominje konkretno da će ovi čipovi, zasnovani na ARM arhitekturi, prvo stići na laptopove. Ipak, očekuje se da bi ova kategorija bila najpogodnija za dolazeće čipsetove, prenosi Benchmark.

Ranije smo saznali da Samsung radi na rešenju koje će koristiti AMD-ovu grafiku, ali se ne očekuje da to budu čipovi koje dojavljivač pominje. Moguće je da ćemo više detalja u vezi sa ovom temom videti u narednim mesecima, a nešto konkretnije bismo mogli očekivati do kraja godine.

Preuzeto: telegraf.rs