fbpx
0°C

Možete da dobijete opasnu infekciju: Dlake na ovim mestima nikako ne smete da čupate

Depilacija

Iako su dlačice na telu potpuno normalna stvar, a neke nas čak i štite od infekcija, ipak mnogima znaju, pre svega estetski, da smetaju, te odluče da ih uklone. Međutim, ako ste jedni od njih, znajte da postoje neki kritični delovi na telu za skidanje dlake…

Stručnjak za lepotu Fides Baldesberger podelila je savete i trikove o čupanju dlaka na “nezgodnim” mestima koje bi trebalo da izbegavate, pre svega zbog zdravstvenih razloga. Prema Fides, područja na kojima nikako ne biste smeli da čupate dlačice su nos, mladeži, urasle dlačice, bradavice, pazuh i bikini zona.

Nos

Sudeći po Fides, deo tela koje bi trebalo u širokom krugu da zaobilazite jeste nos!

“Zona broj jedan bez pincete je nos. Nikada ne čupajte dlačice u nosu. Dlake u nosu su tu da speče infekcije i bakterije. Osim toga, neverovatno je bolno”, upozorila je ona.

Mladež

Takođe, trebalo biste da izbegavte i čupanje dlake koje rastu iz mladeža.

“Mladeži iz kojih rastu male dlačice vrlo su česti. Ali čupanje ovih dlačica može da izazove upalu i infekciju. Nikad ih ne dirajte pincetom”, napominje ovaj stručnjak.

Urasle dlačice

“Urasle dlake su tako nezgodne, a čekanje da prođu je agonija.

Ali stiskanje urasle dlake može dovesti do infekcije i ožiljaka. Umesto toga koristite paru, vruće kupke i piling kako biste nežno izbacili dlaku”, savetuje Fides i dodaje da tek kad urasla dlaka izađe na površinu kože, onda možete da posegnete za pincetom.

Bradavice, pazuh, bikini regija

Još neka mesta o kojima biste trebali tri puta da razmislite pre čupanja jesu područja oko bradavica, bikini regija i ispod pazuha.

“Koža je neverojatno osetljiva na tim područjima i lako može da se izritira. Čupanje osetljive kože takođe može biti bolno i nije vredno uklanjanja”, objašnjava ona.

Dlake koje možete da čupate

Ali ako ipak želite da ih počupate, prema njenim rečima – dlačice na bradi, gornjoj usni, obrvama, nožnim prstima i zglobovima prstiju su prihvatljive za pincetu.

Tagovi:
Pročitajte još: