Multisektorski sastanak za borbu protiv droga

Udruženje „Izlazak“, u saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije, organizovalo je danas Multisektorski sastanak. Ovom prilikom predstavljen je trogodišnji regionalni projekat „Biram Oporavak“ koji će do kraja 2019. godine biti realizovan u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svetskom federacijom protiv droga (WFAD).

Ispred Grada Sombora prisutne je pozdravila predsednica Skupštine grada Sombora Ljiljana Tica i izrazila zadovoljstvo što je i Sombor obuhvaćen jednom ovakvom veoma značajnom i korisnom edukacijom u trenutku kada su u društvu evidentni problemi osoba koje imaju zavisnosti različitih vrsta. Projekat se realizuje sa ciljem da se unaprede servisi za osobe s problemom zavisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i  da se povežu svi akteri unutar zajednice, kroz multisektorsku saradnju i umrežavanje, kako bi se osoba u procesu oporavka od zavisnosti zajedničkim naporima podržala i dovela na mesto njenog maksimalnog potencijala.

Kao jedna od glavnih aktivnosti projekta, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija, veb stranica i  besplatno savetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Predstavnici Kancelarije za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije govorili su o važnosti multisektorske saradnje kao i o ulozi i nadležnostima Kancelarije.