Sastojci:
- 200g mlečne čokolade
- 60 ml mleka
- 1 kašičica vanilin ekstrakta
- 25 g pečenih lešnika, sitno iseckanih
- 240 ml slatke pavlake
Za ganaš:
- 60g mlečne čokolade
- 60 ml slatke pavlake
- 2 kašike namaza od lešnika (Nutela)
Za dekoraciju:
- 25g krupno iseckanih lešnika
Priprema:
Otopite mleko i čokoladu na pari, pa dodajte vanilu i iseckane lešnike. Ako je smesa topla, ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi.
U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Pažljivo pomešajte polovinu umućene pavlake sa ohlađenom čokoladnom smesom, a zatim dodajte preostalu pavlaku. Lagano sjedinite sve dok smesa ne postane glatka. Raspodelite mus u čaše ili male činije.
Za ganaš, u maloj šerpi zagrejte pavlaku dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu i ostavite da odstoji jedan minut bez mešanja. Zatim, nežno mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte kremasti namaz od lešnika i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi, a zatim je ravnomerno rasporedite po musu.
Pospite grubo iseckane pečene lešnike preko musa i ganaša u svakoj čaši. Stavite desert u frižider da se stegne najmanje 2 sata.
PRIJATNO!