Search
Close this search box.

Mus od mlečne čokolade

Mus od mlecne cokolade

Sastojci:

  • 200g mlečne čokolade
  • 60 ml mleka
  • 1 kašičica vanilin ekstrakta
  • 25 g pečenih lešnika, sitno iseckanih
  • 240 ml slatke pavlake

Za ganaš:

  • 60g mlečne čokolade
  • 60 ml slatke pavlake
  • 2 kašike namaza od lešnika (Nutela)

Za dekoraciju:

  • 25g krupno iseckanih lešnika

Priprema:

Otopite mleko i čokoladu na pari, pa dodajte vanilu i iseckane lešnike. Ako je smesa topla, ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi.

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Pažljivo pomešajte polovinu umućene pavlake sa ohlađenom čokoladnom smesom, a zatim dodajte preostalu pavlaku. Lagano sjedinite sve dok smesa ne postane glatka. Raspodelite mus u čaše ili male činije.

Za ganaš, u maloj šerpi zagrejte pavlaku dok ne počne da ključa, sklonite sa vatre, dodajte čokoladu i ostavite da odstoji jedan minut bez mešanja. Zatim, nežno mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Dodajte kremasti namaz od lešnika i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite da se malo ohladi, a zatim je ravnomerno rasporedite po musu.

Pospite grubo iseckane pečene lešnike preko musa i ganaša u svakoj čaši. Stavite desert u frižider da se stegne najmanje 2 sata.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: