Na današnji dan 1971. godine, rođen je poznati srpski glumac Vojin Ćetković

Vojin Ćetković rođen je u Kruševcu, 22. avgust 1971. godine. On je poznati srpski filmski i pozorišni glumac. Odrastao je u patrijahalnoj porodici, Slobodanke iz Kruševca i Čedomira Ćetkovića iz Kolašina, a ime je dobio po dedi. 

Glumačku karijeru započeo je u Kruševačkom pozorištu, profesionalnu u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon upisivanja Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, 1996. postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo. Prvu TV ulogu ostvario je u filmu “Raj”, Petra Zeca 1993. kao Tomin drug, a prvu glavnu ulogu u filmu “Zona Zamfirova” 2002. godine kao Mane. Proslavio se ulogom Gorana Branda Gagića u TV seriji “Porodično blago”, a nakon toga je dobio uloge u filmovima “Tango je tužna misao koja se pleše”, “Stršljen”, “Pljačka Trećeg rajha”, “Klopka”, “Čitulja za Eskobara” i mnogim drugim.

Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se dve Godišnje nagrade JDP, nagrada „Branka i Mlađa Veselinović”, Nagrada Raša Plaović i Nagrada Miloš Žutić.

Godine 2001. oženio se novinarkom Natašom Milovanović, sa kojom je bio u braku do 2005. godine. Svoju sadašnju suprugu, glumicu Slobodu Mićalović, upoznao je na snimanju filma “Zona Zamfirova” 2001. godine, međutim par je tek nakon nekoliko godina stupio u vezu, a venčali su se u maju 2008. godine. U januaru 2010. godine dobili su ćerke Milu i Veru.

Izvor: sr.wikipedia.org