Na današnji dan rođen Čarli Šin, poznati američki glumac

Čarli Šin je poznati američki je glumac, rođen u Njujorku, 3. septembar 1965. godine. Slavu je stekao nakon serije uspešnih filmova kao što su Vod (1986), Vol strit (1987), Mladi revolveraši (1988), Glavna liga (1989), Usijane glave (1991) i Tri musketara (1993).

Tokom 2000-ih, Šin je postao prepoznatljiv po svojim ulogama u televizijskim serijama. Zamenio je Majkl Dž. Foksa u seriji Svi gradonačelnikovi ljudi, koja mu je donela Zlatni globus za najboljeg glumca u kategoriji televizijskih serija, mjuzikla ili komedije, a nakon toga je glumio u “Dva i po muškarca”, koja mu je donela nekoliko nominacija za Zlatni globus i Emi nagrade. 2010. godine Šin je postao najplaćeniji televizijski glumac i zarađivao 1,8 miliona dolara po epizodi serije “Dva i po muškarca”.

Šinov privatni život je dospevao u javnost i štampu, uključujući izveštaje o zloupotrebi alkohola i psihoaktivnih supstanci i o bračnim problemima, kao i navode o porodičnom nasilju.

Šin je javno otkrio da je HIV pozitivan, što mu je dijagnostifikovano četiri godine ranije. Takođe, bavio se i humanitarnim radom. Bio je oženjen tri puta, ima petoro dece i jedno unuče.

Izvor: sr.wikipedia.org