Na današnji dan rođena je Dženifer Lopez, američka pevačica i glumica

Dženifer Lin Lopez (engl. Jennifer Lynn López; Bronks, Njujork, 24. jul 1969) je američka glumica, pevačica, modni dizajner, plesačica i filantrop. Počela je karijeru kao plesačica u TV šou Žive boje, a 1995. je dobila ulogu u akcionom trileru Voz pun love (Money Train).

Njena prva glavna uloga je bila u biografskom filmu Selena (1997) za koju je dobila „ALMA nagradu“ za najbolju glumicu. Svoju drugu ALMA nagradu osvaja za ulogu u filmu „Izvan vidokruga“ (Out of Sight) (1998). Od tada, glumila je u velikom broju filmova, uključujući „Neplanirano venčanje“ (The Wedding planner) (2001), „Sobarica sa Menhetna“ (Maid in Manhattan) (2002) i drugi.

Lopezova je 1999. izdala svoj prvi studijski album On the 6 koji sadrži njen prvi hit If You Had My Love. Njen drugi studijski album J.Lo iz 2001. ostvario je komercijalni uspeh, jer je prodan u osam miliona kopija širom sveta.
Lopez je tokom godine dobila dve nominacije za Gremija, dva latinska Gremija, tri američke muzičke nagrade. Procenjuje se da je do danas širom sveta prodala 55 miliona nosača zvuka. Bilbord ju je stavio kao 27. mesto najuspešnijih izvođača tokom 2000-ih. Jedan je od članova žirija u šou American Idol.

Njen lični život i ljubavne romanse, privukli su pažnju publike. Lopezova prva javna ljubavna veza bila je sa muzičkim producentom i izvođačem Šon Kombsom, poznatim kao i Didi. Bila je zaručena za američkog glumca Ben Afleka. Dženifer se 2004. udaje za dugogodišnjeg prijatelja i muzičkog saradnika Mark Entonija sa kojim je 2008. dobila blizance, sina Maksimilijana i kćerku Emu.

Izvor: sr.wikipedia.org