Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra manifestacija “Pozorište na trgu – portal ka vekovima”

Nikad lepši Beograd.

Na rekonstruisanom Trgu Republike u nedelju, 8. septembra, biće održana manifestacija “Pozorište na trgu – portal ka vekovima” u okviru koje će Narodno pozorište u Beogradu održati niz koncerata i predstava.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada, program, koji će biti besplatan, počeće u 11 sati i trajaće do ponoći, a od sadržaj će biti raznolik – od predstava za decu do opere i baleta.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je jedan od razloga rekonstrukcije Trga da postane mesto za kulturne događaje, pozorišne predstave, koncerte i da je zbog toga, navodi, urađena posebna rasveta, kao i instalacije da bi takvi programi mogli da se održavaju.

Trg

Foto: Beograd.rs

Vesić je rekao da će Narodno pozorište biti prvo koje će imati jedan takav događaj na nedavno rekonstruisanom Trgu, dodajući da će to praktično moći da bude njihova treća scena.

– Želeli smo da pokažemo da je ovo sjajan prostor za takve manifetacije – kazao je Vesić i dodao da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa za prostor na mestu zgrade Staklenca, što će, kaže, zaokružiti rekonstrukciju Trga.

U okviru manifestacije, predviđeno je da program započne u 11 sati promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva na velikoj sceni Narodnog pozorišta, a u 12 sati kod Kultrunog centra Beograd uslediće program za decu – najlepše srpske bajke, kao i drugi sadržaji za najmlađe posetioce koji će trajati do 19 sati.

Centralni deo programa počeće u 20 časova projekcijom istorijskih fotografija na zgradi Narodnog pozorišta, a odmah potom biće održan gala koncert opere Narodnog pozorišta ispred spomenika Knezu Mihailu.

Program se završava u ponoć, baletskom predstavom “Ko to tamo peva”.

Najavljeno je i da će Narodno pozorište biti otvoreno za obilazak posetilaca od 12 sati pa do uveče.

Na konferenciji za medije govorili su i upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić i predstavnici uprave pozorišta.

Foto: beograd.rs

Preuzeto: Srbija Danas