Na termoelektranama u Srbiji, u toku projekti vredni 1,1 mlrd EUR

U periodu od 2016. do 2018. godine Elektroprivreda Srbije (EPS) je u projekte u termoelektranama uložila oko 320 mil EUR, a većina tih projekata rađena je u cilju zaštite životne sredine, izjavio je direktor EPS-a Milorad Grčić.

Govoreći na konferenciji “Investicije i zaštita životne sredine – prioriteti EPS-a” koju je u Kostolcu organizovao Balkanmagazin, Grčić je kazao da je na termoelektranama u toku realizacija projekta vrednih 1,1 mlrd EUR, a pripremaju se investicije od 900 mil EUR, koje će, ističe, uticati na smanjenje zagađenja.
Grčić je naveo da Elektroprivreda Srbije ne može da se drži samo termoelektrana koje su izgrađene posle Dugog svetskog rata, dodajući da je njima potrebno održavanje, modernizacija, proširenje proizvodnje i kapaciteta, uz zaštitu životne sredine.
– Električna energija je nešto bez čega se ne može i bez čega se tek u budućnosti neće moći. Zbog toga moramo mnogo da ulažemo u elektroprivredu, ali uz poštovanje standarda za zaštitu životne sredine – rekao je Grčić.

Preuzeto: eKapija