Najava rekonstrukcije ulice 21. Oktobra

U nastavku investicionog ciklusa vezanog za izgradnju i obnovu saobraćaja na ključnim saobraćajnicama u gradu Somboru, s ciljem kvalitetnije regulacije saobraćaja i izbegavanja tzv „čepova“, po planu izvođenja radova već sledeće nedelje, najavljujemo rekonstrukciju ulica 21. Oktobra i Filipa Kljajića.

Izvođenje radova odvijaće se u dve faze.

Prva faza započinje već sredinom sledeće nedelje i to izgradnjom novog kolovoza i rekonstrukcijom trotoarâ, u ulici 21. Oktobra i dela ulice Filipa Kljajića (do ukrštanja sa ulicom Svetog Save).

S tim u vezi a shodno Planu privremene regulacije, saobraćaj će se odvijati izmenjenim tokom. Ulica 21. Oktobra biće zatvorena za saobraćaj (od kružnog toka do ulice Svetog Save). Ulice Žarka Zrenjanina i Vujadina Sekulića biće prohodne samo do ulice Filipa Kljajića, tj praktično postaju „slepe“ ulice. Dok će se ulica Podgorička otvoriti za saobraćaj iz ulice Sonje Marinković, (do ulice Staparski put).

Izmene saobraćaja će biti ispraćene adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i putokazima.

S tim u vezi, molimo učesnike u saobraćaju na strpljenje i razumevanje. Apelujemo na maksimalu opreznost i poštovanje saobraćajnih propisa i znakova dok budu tekli radovi.

Druga faza planiranih radova biće izvedena nakon završetka ovih najavljenih radova, a o tome ćemo blagovremeno informisati građanstvo.

Izvor: JKP Prostor Sombor