Najbolji pozorišni ansambli na sceni Kulturnog centra Kula

Najvažniji pozorišni događaj, koji po svom značaju potvrđuje svoju kulturološku ulogu u razvijanju amaterskog stvaralaštva u Srbiji, počinje večeras u Kulturnom centru u Kuli. Za festivalske nagrade će se nadmetati 8 najboljih pozorišnih ansambala iz Srbije.

Prve večeri festivala od 20 časova nastupiće Kulturni centar Kula, sa predstavom „Gospođica Julija” Augusta Strindberga, u režiji Fuada Tabučića, koja na festival dolazi kao najbolja amaterska predstava u Vojvodini.

Takođe, u okviru festivalskog programa, u utorak, 18. juna, nastupiće crvenačka predstava “Slučajna smrt jednog anarhiste”, koja je osvojila drugo mesto na 56. festivalu amaterskih pozorišnih društava Vojvodine.

Pored toga, u takmičarskom delu programa nastupiće pozorišta iz Kostolca, Rače, Beograda, Šida, Valjeva i Prokuplja, dok će u subotu, 22. juna kao gostujuća predstava nastupiti pozorište “Pan Teatar” iz Beograda.

Pokrovitelj Festivala je opština Kula i Ministarstvo kulture i informisanja, a organizaciju festivala podržavaju Savez amatera Srbije, Kulturno-prosvetna zajednica opštine Kula i Kultruni centar Kula.

Ovde možete pogledati kompletan program Festivala