Najlepša slika sa današnje promocije mladih oficira: Suze radosnice, pa poljubac ispred Skupštine

Bilo je dosta emotivnih trenutaka, osmeha, ali i suza ispred Skupštine.

Ispred Skupštine Srbije danas je, na svečanoj ceremoniji, u prve oficirske činove promovisano je ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Bilo je dosta emotivnih trenutaka, osmeha, ali i suza, a fotograf Tanjuga ovekovečio je većinu njih.

Svakako, najemotivniji trenutak bio je poljubac između jednog od, sada već, novih oficira Vojske Srbije, kome je u zagrljaj potrčala njegova lepša polovina, kako bi mu čestitala na novom zvanju.

Oficiri, promocija mladih oficira, Vojska Srbije

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetimo, na svečanosti, kojoj je prisustvovao državni i vojni vrh Srbije, okupljeni su imali priliku da uživaju u bogatom programu čiji su deo, između ostalog, bili naleti vazduhoplova Vojske Srbije, kao i muzički program u izvođenju Umetničkog ansambla MO “Stanislav Binički” i Reprezentativnog orkestra Garde.

Najboljim kadetima Vojne akademije uručene oficirske sablje, a najboljim kadetima Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije paradni bodeži. U prve oficirske činove promovisano je ukupno 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA.

Vojnu akademiju je završilo 135 kadeta i kadetkinja 139. i 140. klase Vojne akademije, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Medicinski fakultet VMA završilo je 25 mladića i devojaka 5. klase Medicinskog fakulteta VMA, od kojih je jedna kadetkinja pripadnik Oružanih snaga Namibije.

blob:https://www.telegraf.rs/8253ac9f-7316-4d94-92a9-f1a4a53baf5f

Preuzeto: telegraf.rs