Najveća ekološka manifestacija “Evropska zelena nedelja” u Somboru okupila brojne učesnike predavanja o zaštiti životne sredine

U sklopu obeležavanja Evropske zelene nedelje, danas je u Velikoj skupštinskoj sali zgrade Županije održana panel diskusija pod nazivom „Životna sredina i mi“ u organizaciji Grada Sombora.

Predstvnici Grada Sombora, Zavoda za javno zdravlje, JKP „Čistoća“ i Pokreta gorana u okviru panela održali su interaktivna predavanja „Zagađenje vazduha vezano za javno zdravlje i kvalitet života“, „Upravljanje otpadom i reciklaža“, „Zajedničko stvaranje transformacije u kontekstu nulte stope zagađenja“ i „Saradnja između civilnog društva i lokalne samouprave“, a predstavljeni su i praktični primeri iz svakodnevnog života kojima može da se utiče na zaštitu životne srdine. Na diskusiji su učestvovali učenici smera tehničar za zaštitu životne sredine Srednje škole „Sveti Sava“.

Evropska zelena nedelja je najveća manifestacija ekološkog karaktera u okviru Evropske Unije. Događaj se obeležava svake godine, prve nedelje juna, a organitator je Generalni direktorat za životnu sredinu Evropske komisije.