Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Najveći sajam mobilne telefonije MWC 2023

Fira-MWC-13

Redakcija SmartLife portala se nalazi na MWC 2023 sajmu u Barseloni, odakle ćemo izveštavati o najvažnijim novitetima u industriji mobilne telefonije.

MWC 2023 tj. Mobile World Congress 2023, koji se održava u Barseloni, je najveći sajam mobilne telefonije na svetu. Ukoliko ste redovan čitalac SmartLife portala (i nekada MobIT-a), znate da mu se iz godine u godine redovno vraćamo kako bismo vam iz prve ruke preneli najnovije vesti iz industrije.

Nažalost, korona je 2020. godine odložila ovaj događaj, 2021. je održan u hibridnoj formi, a ni prošla godina nije protekla u formatu na koju smo navikli. Ipak, ograničenja su stvar prošlosti, pa ponovo imamo priliku da se, kao nekad, slobodno sastanemo sa najvećim proizvođačima telefona i telekomunikacionim kompanijama koje žele da svetu predstave svoje inovacije.

Šta očekujemo od MWC 2023
Kompanija Nokia je 25.februara, pre svih, lansirala nove, veoma povoljne telefone – Nokia C22 i C32, ali i Nokia G22, uređaj koji je veoma interesantan zbog toga što je dizajniran tako da se baterija može zameniti za manje od 5 minuta, a ekran za manje od 20 minuta.

U nedelju, 26. februara, Xiaomi je predstavio svoje najnovije flagship pametne telefone za globalno tržište, ali i da OnePlus predstavi posebnu verziju OnePlus 11 modela, sa svetlećom poleđinom – nalik Nothing phone (1) modelu. Dodatno, TCL, koji je mnogima najpoznatiji po svojim televizorima, trebao bi da lansira svoje telefone, ali i tablete.

Ponedeljak, 27. februar, je protekao u znaku kompanije Honor, koja se sprema da nam predstavi Magic5 Pro flagship uređaj, ali i Magic Vs telefon na preklop koji donosi najveći kapacitet baterije u segmentu savitljivih modela.

U utorak, 28. februara, imali smo čak 3 velika igrača koja su predstavila svoje najnovije uređaje – realme, Tecno i ZTE. Kompanija realme lansira realme GT3, koji podržava isto brzo punjenje koje smo videli na GT Neo5 modelu, dok Tecno lansira sklopivi telefon o kome ćemo više čuti na premijeri. Očekuje se da ZTE predstavi prisutnima svoje AR naočare, kao i novi tablet.

Tu su i mnogi drugi velikani industrije, ali i manje kompanije koje žele da se probiju na tržištu, pa možete očekivati pregršt interesantnih noviteta.

 

Tagovi:
Pročitajte još: