Nakon olujnog nevremena u Bogojevu Romima obezbeđen privremeni smeštaj

U Odžacima je juče održana prva vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije kojom je predsedavala Latinka Vasiljković. Tema sastanka je bilo olujno nevreme koje je prethodnog dana nanelo veliku materijalnu štetu u nekoliko mesta odžačke opštine.

Između ostalog, na sednici je doneta odluka da se hitno privremeno zbrinu stanovnici Novog romskog naselja u Bogojevu čiji su domovi najvećim delom ostali bez krova.

Predsednica opštine Odžaci Latinka Vasiljković je odmah nakon sastanka sa velikom ekipom svojih saradnika i uz pomoć ljudi iz policije, Crvenog krsta i vatrogasne službe, ponovo obišla ovo naselje u kome živi stotinak ljudi, među kojima i veliki broj dece i starih osoba.

Rukovodstvo opštine je obavestilo ugrožene stanovnike romskog naselja da im je obezbeđen privremeni smeštaj u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Jožef Atila”. Oni će u narednih nedelju dana imati obezbeđene vreće za spavanje, kao i hranu i vodu, i mogućnost održavanja lične higijene.

Obezbeđen im je i tri puta dnevno prevoz od naselja do škole i nazad, jer u naselju, pored ostalih, ima i onih koji čuvaju stoku o kojoj treba danonoćno brinuti.

Ovakav smeštaj predstavlja privremeno rešenje, a Opštinski štab aza vanredne situacije je u neprestanoj komunikaciji sa ljudima na višim instancama vlasti u cilju rešavanja ovog problema.

U naselju se postavlja novi dalekovod, a Javno komunalno preduzeće “Usluga” Odžaci vrši redovno snabdevanje stanovnika vodom.

Izvor:odžaci.rs