Napreduju radovi u ulici Ive Lole Ribara u Odžacima

Za danas je predviđeno asfaltiranje desne strane kolovozne trake u ulici Ive Lole Ribara u Odžacima u dužini od 500 metara. Kompletni radovi na toj deonici, koji pored rekonstrukcije kolovoza obuhvataju izgradnju staza i kolskih ulaza, trebalo bi da budu završeni do kraja decembra.

– Radovima je obuhvaćena izgradnja atmosferske kanalizacije na desnoj strani puta. Privode se kraju i radovi na novom kolektoru za atmosfersku kanalizaciju. To je bio teži deo posla, radovi na levoj strani kolovozne trake gde nema kanalizacije nisu toliko zahtevni – kaže Ivan Mitrović iz šabačke firme “Jugokop-Podrinje” koja je izvođač radova.

Prema rečima predstavnika izvođača radova, već od sutra za saobraćaj bi trebalo da bude otvorena rekonstruisana desna traka.

– Završetak radova na levoj strani kolovozne trake očekuje se, u slučaju povoljnih vremenskih uslova za nekih 15 do 20 dana, što znači da će do kraja decembra biti kompletno završen deo ulice u dužini od 500 metara. Nakon toga prelazimo na preostalih 400 metara ulice gde je već urađena atmosferska kanalizacija i radovi će ići brže – kaže Mitrović.

Ulica Ive Lole Ribara jedna je od saobraćajnijih “žila kucavica” Odžaka u kojoj će biti rekonstruisana autobuska stajališta i parking, a predviđeno je i postavljanje nove saobraćajne signalizacije i opreme.

Izvođač radova je uveden u posao pre 60 dana, a predviđeni rok za završetak radova je 120 kalendarskih dana.

Investiciju vrednu oko 113 miliona dinara sa PDV-om sufinansiraju opština Odžaci i Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Izvor: Radio Odžaci