fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Narodnom pozorištu Sombor više od 2 miliona dinara za projekte u oblasti kulture

Sombor - Narodno pozorište 4

Narodno pozorište Sombor u 2022. godini prijavilo je 13 predloga projekata kako bi obezbedilo dodatna sredstva za rad u ovoj kalendarskoj godini. Od 13 prijavljenih projekata, Narodnom pozorištu odobreno je sufinansiranje pet. Ukupna finansijska sredstva koje je Narodno pozorište Sombor obezbedilo za sufinansiranje od velike važnosti za ovu ustanovu kulture staru 140 godina, iznosi 2 miliona i 460 hiljada dinara.

Kraj prethodne pozorišne sezone obeležio je jubilarni 30. Pozorišni maraton koji je sufinansiralo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Ove godine Narodno pozorište prijavilo je 13 predloga projekata, a odobreno je sufinansiranje 5 projekata.

“Ove godine smo podržani i od strane Pokrajine i od strane Ministarstva za naš jubilarni pozorišni maraton, podržani smo i za dva projekta digitalizacije, kao i Konkurs mobilnosti, gde smo dobili sredstva za gostovanje u Sarajevu sa predstavom “Ibi the great“, koja je realizovana u maju mesecu, ali i za gostovanje predstave “Tartif“ u Sloveniji što se nadam da ćemo uspeti da realizujemo do kraja godine“, rekla je za RTV Bojana Kovačević, direktorka Narodnog pozorišta u Somboru.

Povodom jubileja 140 godina od osnivanja Narodnog pozorišta publika će karte za predstave moći da kupi po sniženim cenama.

Tagovi:
Pročitajte još: